Vinduer til både private og erhverv


Altid af høj kvalitet

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD - KLIK HER

Hvordan fjernes maling fra vinduer?

Står du og skal have malet et par vinduer, og vil du gerne have fjernet det gamle maling? Eller vil du bare gerne undgå at få maling på ruderne? Så får du her et par gode råd til, hvordan du både sikrer rammer og ruder for maling.

 

Sådan undgår du maling på ruden

Hvis du skal i gang med at male dine vinduer, så er det ret nemt at sikre dig mod maling på ruden, og du kan benytte dig af flere metoder:

  • Madolie
  • Tape

Ja, du kan faktisk godt bruge madolie til at undgå maling på ruderne, men det er til gengæld en pine at gøre rent igen. Du kan derimod spare på rengøringen ved at lægge en stribe UV-tape langs kanterne, således malingen ikke sætter sig på ruden. Almindelig malertape har det med at brænde sig fast til ruden, når solen skinner, derfor er dette ikke særlig anvendeligt. 

 

Sådan fjerner du maling fra vinduesrammerne

Hvis du gerne vil fjerne gammel maling på rammerne, er der flere metoder, som du kan benytte dig af. Disse er:

  • Brun sæbe
  • Kaustisk soda
  • Varmepistol

Der er ingen tvivl om, at brun sæbe er den mest skånsomme metode til at fjerne gammel maling fra vinduesrammerne. Måden du fjerner gammel maling fra vinduerne med brun sæbe er ved at smøre et godt lag på rammerne med en ske. Derefter dækker du den brune sæbe til med husholdningsfolie, og lader sæben blødgøre malingen i et par dage.

Et andet alternativ er en blanding med kaustisk soda. Først tager du 60 gram kaustisk soda som du opløser i en halv liter vand (altid hæld kaustisk soda i vand, ikke omvendt), derefter smører du blandingen på malingen og pakker den ind i husholdningsfilm. Efter et par timer er malingen klar til at blive fjernet. Dette alternativ er ikke særlig skånsomt mod miljøet, ligesom det også indebærer en stærk ætsende opløsning, hvorfor du skal være ekstra påpasselige med dette alternativ.

Det sidste alternativ er med en varmepistol, hvor du med en rolig hånd varmer malingen op til en boblende tilstand, som efterfølgende kan skrabes af. Hvis du bruger en varmepistol, er målet at få en glat overflade, som du kan male på, og ikke nødvendigvis en overflade som er helt fri for gammel maling.


© Copyright Lysgaard Vinduer & Døre

Top